Åre Bryggcompagni

Historien bakom Åre Bryggcompagni är ännu inte så lång. För snart två år sedan bestämde vi, fyra smålänningar som flyttat upp till Åre, att det var dags för Åre att få ett lokalt bryggt öl av riktigt bra kvalitet. Vi bildade Åre Bryggcompagni som består av en brokig skara med högst olika bakgrund, en sommelier, en kock, en affärsutvecklare och en trädgårdsingenjör.

Ölbryggandet tog som för de flesta andra sin början hemma i köket, som snabbt blev för litet… Snart letade vi med ljus och lykta efter en lämplig lokal att etablera oss i och valet föll till sist på källarplan i Huså gamla skola. Efter många och långa timmar vid skrivbordet med diverse tillstånd påbörjades hösten 2012 renoveringen av lokalen.Under våren 2013 lanserades vår första öl.

Vår bryggfilosofi innebär att vi tar ett avstamp i de gamla öltraditionerna, försöker försiktigt modernisera för att leverera ett verkligt högklassigt öl. Ett öl som ska passa bra ihop med rejäl mat såväl som på egen hand efter en ansträngande dag i fjällen.

Vår öl är bryggd i Huså by, cirka 2mil från Åre på vatten från Kallsjön.

 

Info

Var: Huså/ Åre
Grundat: 2012
Grundare:  Anders Abrahamsson, Johanna Elmlund, Anton Elmlund och Daniel Flink