Båstad öl

Magnus, Uffe och Dirk delar gemensamt passionen för öl och motivationen att producera något med egna händer. Så det var lätt att sätta igång och ta Båstad som idealisk ort med det goda Bjärevattnet.
Tanken med ölet är att använda endast ekologiska ingredienser, tillverka lokalt och på det ursprungliga sättet.

Intervju med bryggare Magnus

Om du bara fick dricka en öl resten av livet. Vilken skulle du välja?
Ljus lager med lagom beska

Har du någon favoritkombination mellan öl & mat?
Ölkokta kräftor med mellan mörk lager eller inlagd sill med stark mörk lagrer kan funka med ale

Berätta om ditt bästa ölminne?
Finns det dom som bara har ett bästa minne med öl så har dom druckit för lite (för mig är det alltid den första ölen som smakar bäst )

Berätta om ditt sämsta ölminne?
När det blandas i sådant i ölen som frukt o dyl i tron att det blir bättre ( less is more)renhetslagen !!

Vilken öltyp är din favorit?
Stunden gör ölet inga undantag ” inga favoriter ”

Vilken ölresa är du sugen på att göra?
Ett besök på Brooklyn USA

När fick du idén att börja brygga öl?
Cirka fyra år sedan sedan 3år tillbaka går jag som bryggarlärling i Tyskland och väntar nu på bryggmästardiplom

Vad har ni för mål/ vision/ dröm med bryggeriet?
Att bli en öl att räkna med i hela sverige även i våra grannländer, vi kan producera 300 000liter/år i dag gör vi 40 000Liter/år ,

Vad är det allra bästa med att brygga öl?
Att utveckla och förädla en råvara till något drick o säljbart och att folk tycker det är gott

Vad är det allra sämsta med att brygga öl?
Det blir väldigt långa dagar

Ska starköl säljas av andra än Systembolaget?
Japp. Gårdsförsäljning ett måste för marknadsföringen. Allt annat på systemet

Vilken öl skulle du ta med dig till en öde ö?
Ett vedeldat bryggverk och en himla massa malt o humle 

Info

Grundat: 2012
Grundare:Magnus, Uffe, Dirk
Var: Båstad