Brygghus 19

Välkommen till Brygghus 19

Vi är Blekinges första mikrobryggeri, etablerat 2012. Vårt kvalitetsöl bryggs på Karlshamns goda vatten, malt, humle av världsklass och flera olika typer av öljäst. Det är så vi vill skapa Sveriges godaste ale och lager!

 

Vi får dagen att smaka bättre!

När vi startade bryggeriet så har vi tagit upp en tradition av ölbryggning som Blekinge och Karlshamn har haft i flera hundra år, som tyvärr fallit i glömska efter den stora våg av sammanslagningar och nedläggningar av bryggerier som skedde på 60-80 talen.

Vi är stolta över att vara delaktiga i bryggeriindustri som idag återigen växer i hela Sverige. Allt fler konsumenter får upp ögonen för hur stor ölvärlden verkligen är och inser vilka möjligheter som finns i att kombinera öl och mat på nya intressanta sätt. Brygghus 19 har som ambition att bara producera öl som vi själva tycker om att dricka. Vårt öl bryggs med passion på noggrant utvalda råvaror, ett riktigt gott vatten, hantverksmässiga metoder och vetenskaplig kontroll. Reslutatet är ett smakrikt och välbalanserat öl som känns uppenbart äkta från första droppen. Ett öl som får dagen att smaka bättre!

Info

Var: Karlshamn
Grundat: 2012

Grundare:
Dan-Magnus Svensson

Magnus Karlsson

Systembolag: Sedan 2013