Charlis Brygghus

Jag Kasper Schönhult är utbildad bryggmästare av svensk version.
En 2 årig-utbildning med praktik i ett halvår.
Har även drivit kafé, krog och bar med livemusik.

Syftet med mitt bryggeri, Charlis Brygghus, är att lära er hantverket,
att brygga öl. Detta var allmänbildning för hundra år sedan. Kunde
man laga mat i större hushåll så kunde man brygga öl. Många
gårdar hade ett brygghus. Hur många kan brygga öl nuförtiden?

Det finns dessutom ett behov av närpoducerad öl. Det pratas mycket
om närodlat och lokalproducerad MAT. Men öl och vin som är ett
vanligt tillbehör till maten, bryr man sig inte om. Det vill vi ändra på.

Att transportera 98% vatten (som öl är mest) över halva jorden,
känns inte ekonomiskt och miljögenomtänkt.

Dessutom är ofiltrerad öl från ett microbryggeri mycket godare!


Ring, maila eller besök oss och se!

Välkommen!

Kasper Schönhult

 

Info

Var: Kristianstad (Arkelstorp)
Grundat: 2011

Grundare: Kasper Schönhult
Systembolag: Kristianstad