Gamla Enskede Bryggeri

Tanken om Gamla Enskede Bryggeri realiserades den 19 maj 2012 av Robin Johnander, då han sökte patent för varumärket. Kort där efter bokades ett bord på Gamla Enskede Gatufest där Robin stod och sålde lättölet, EPA-Enskede Pale Ale, från fat i spöregn. Trots vädret var det många som lovordade ölet och undrade var det fanns att köpa. Några planer på att sälja ölet på flaska fanns inte då, utan den väcktes så butiken StilEpok kontaktade bryggeriet och undrade om de inte kunde få sälja EPA i deras affär. Ett flertal småsatser av EPA såldes hos StilEpok och varje gång tog ölet slut inom några timmar. Även Resturangerna Långbro Värdshus och Tradition var snabba att ta in EPA.

 

Samma sak gällde bryggeriets andra lättöl, JUL 2012, som såldes exklusivt på Gamla Enskede Julmaknad. På en och en halv timme sålde 450 flaskor slut.

Med detta i bagaget bestämde Robin sig för att ta bryggeriet ett steg till och registrera verksamheten som företag i stället för hobby. Vid årsskiftet 2012-2013 började bygget av det nya bryggeriet. Fortfarande med tanket på småskalighet, närproducerat och exlusivitet.

Info

Grundat: 2012
Var: Enskede
Grundare: Robin Johnander