Gamla Hesselby Bryggeri


Vi som brygger heter Peter, Caroline och Fredrik. Vi startade för 2 år sedan att brygga vår första öl hemma i köket. När vi upptäckte hur bra en öl kunde bli och hur kul det var, vaknade genast ett stort intresse för att brygga mer.
Peter läste vid den här tiden till Sommelier, där öl var en av dryckerna som han fastnade lite extra för.

Hemma i köket bryggdes fler ölsorter, men det blev inte mer än 5 liter åt gången. Nu vaknade idén om att köpa en 50 liters Braumeister. Första gången bryggde vi en fantastisk god IPA och allt gick som på räls.  Många batcher har det nu blivit bla. en lager, brownale, veteöl m.m.
Nu är det dags att ta ytterligare ett steg vidare genom att kunna brygga öl och leverera till restauranger. Vi levererar just nu till Nynäsgården Hotell & Konferens i Nynäshamn men hoppas att kunna leverera till fler restauranger vartefter vi hinner att leverera.

Tillstånd har har vi fått i maj 2015 och en brygglokal har vi byggt i källaren. Här kan vi brygga och jäsa ca. 50 liter åt gången. Tankar finns redan nu att uppgradera till 200 liter lite senare.  

Gamla Hesselby Bryggeri för att vi själva är uppväxta i just Hässelby. Att det gamla Hesselby får möta det morderna Hässelby med goda och intressanta ölsorter ska vi se till.

Info

Grundat: 2015
Var: Hässelby
Bryggare: Peter, Fredrik och Caroline Wallebo

www.hesselbybryggeri.se