Bryggeri Nyckelbydal

Det första bryggeriet på Mälaröarna finns i gamla lanthandeln i Nyckelby på Ekerö.

Bryggeri Nyckelbydal är ett familjebryggeri på Mälaröarna. Här tillverkas öl i liten skala under hantverksmässiga former. Bryggeriet specialiserar sig på ofiltrerad, opastöriserad och överjäst öl som tappas på flaska för vidare lagring och mognad innan de är färdiga för leverans.

 

Vår ambition är att producera ett smakrikt, välgjort men något annorlunda alternativ till dagens övervägande befintliga utbud av lageröl och kraftigt humlade IPA-trend.

 

Bryggeri Nyckelbydal blir ett litet och riktigt speciellt bryggeri på Mälaröarna och vill visa att även en litet bryggeri i Sverige kan göra komplexa och intressanta öl..

Vår syn på öl är att jämföra med synen på vin, dvs ska njutas i liten skala och har precis som vin sina variationer beroende på växtsäsongen för korn, vete, humle etc. Vi ser vårt öl som en levande process som ständigt utvecklas.

 

Vår öl är opastöriserad och ofiltrerad vilket innebär att man får ut mer fyllighet och arom än de pastöriserade och filtrerade motsvarigheterna. Det är inte bara gott utan även nyttigare, man bevarar nämligen på detta sätt vitaminer, proteiner och mineraler i ölen.

 

Våra inspiration och våra influenser kommer främst från Belgisk ölkultur men även Frankrike, Tyskland och tidiga svenska traditioner finns med.

Info

Grundat: 2012

Var: Nyckelbydal (Ekerö)
Grundare: Göran & Maria Johansson