Om öl

Ingen annan dryck har så många användningsområden som öl. Det kan vara en törstsläckare en varm sommardag i hängmattan. Det kan vara en kompis och glädjespridare en vinterkväll i favoritfåtöljen. En öl kan vara det komplement som får smakerna i en måltid att harmonisera. En öl kan också i allra högsta grad vara ett sätt att umgås.

Oavsett av vilken anledning vi dricker öl vill vi att det ska vara en välbryggd öl gjord med bra råvaror och mycket kärlek. Genom att dricka hantverksmässig brygd öl är du säker på att du får med dem båda. Speciellt det där med kärlek till ölet är uppenbarligen något som glömts bort på många av de stora kommersiella bryggerier som spottar ur sig smaklös lageröl fortare än någon hinner säga – blask.

Det har dock börjat hända saker i öllandet Sverige. En mikrobryggeritrend som startade på den amerikanska västkusten på 70-talet har nu äntligen börjat sprida sig över vårt avlånga land. Nya mikrobryggerier växer fram hela tiden och efterfrågan på deras hantverksmässigt bryggda öl bara växer och växer. Plötsligt måste inte öl smaka som utspätt vatten för att klassificeras som drickbar. Nu är det helt andra öltyper som lyser starkast på malthimlen. Humlefyllda India pale ales, chokladlena Imperial stouts och friska veteöl är några öltyper som nu efterfrågas.

Äntligen!

loading...